Meie klassis õpib 9 õpilast - 3 tüdrukut ja 6 poissi. Oleme üles kasvanud looduse keskel ja sellepärast on ka meie mõtteviis ja igapäevaelu üsna palju looduse poole kaldu.

pühapäev, 26. november 2017

Jäätmetekke vähendamise nädal 2017

Meie klass osales "Jäätmetekke vähendamise nädala" projektis, mille fookuseks oli see aasta korduskasutus, parandamine ja ümberdisainime ehk "Korduskasuta ja paranda - anna esemele uus elu". Sellega seoses võtsime ühiselt ette mõned põnevad üritused. Paari tegemisega alustasime juba enne jäätmetekke nädala algust, mis toimus 18. - 26 november ehk siis novembri eelviimasel nädalal.

Esimesena sai valmis tehtud suur plakat kooli koridori seinale, et kaasõpilastele meelde tuletada, kuidas peaks prügiga ümber käima ja mida teha, et jäätmeid vähem tekkiks. Kõik plakatite tegemiseks kasutatud materjal oli samuti erinevad jäätmed, mis leidsid uue elu meie plakatis.


Järgmisena sai alustatud ühe suurema ettevõtmisega. Nimelt kogusime klassi peale kokku 11 vanat t-särki, et ühiselt koos valmis heegeldada üks tore kaltsuvaip. Reedese seisuga oli vaipa heegeldatud juba 5 t-särki ja kuus ootavad veel oma järge. Kindlasti jätkame heegeldamisega ning kui vaip valmis teeme sellest kohe eraldi postituse.


Meie kolmas projekt oli vast kõige suurema vastutusega. Nimelt jagasime viiendikud 3 väikesesse rühma, kes siis hea koostööna pidid valmistama ette 15-20 minutilise tunni kolmele klassile. Selleks pidid nad koos läbi töötama mitmeid materjale. Saades teada kuidas prügi tekkib ja kui palju seda tekkida võib, kuidas oma jäätmeid sorteerida ja mis neist pärast tehakse, kui nad on ära sorteeritud. Lisaks ettekannetele tegid nad ka mängulised digi-õppevahendid, kasutades selleks kahooti. Tunde andsid viiendikud 2. - 4. klassile. Nende klasside õpilased jäid noorte õpetajatega väga rahul ja keskmiseks hindeks said nad viie väikese miinusega.

 

Meie viimane ja vahest ka kõige lõbusam tegevus oli käsitööpaberi tegemine. Selleks kogusime kokku kõik kontrolltööd, tunnikontrollid ja muud töölehed, mida õpimisel enam vaja ei lähe. Samuti tõid viiendikud lisaks veel vanu joonistusi, mis seisid paberikorvis ja ootasid põletamist. Kokku saime päris suure koguse vanapaberit, mis muidu oleks oma koha leidnud prügikastis või ahjus. Kokku kogutud vanapaberist meisterdasime reedel esimese tunni ajal aga isetehtud käsitööpaberit. Paberid kaunistasime kuivatatud kroonlehtede, pihlamarjade ja samblikega. Paberi tegemine oli seda võrd paeluv tegevus, et äärepealt oleksime unustanud järgmisesse tundi minna. Valminud käsitööpaberitest meisterdatakse kunstitunnis midagi põnevat jõuludeks, sellest tegevusest teeme kindlasti täiesti eraldi sissekande meie blogisse.


Viiendike oma mõtted jäätmetekke vähendamise nädalast!

Kristi: 
Sellel nädalal viisime läbi prügitunde, mis rääkis prügi tekkimisest, prügi sorteerimisest ja mida halba võib prügi põhjustada looduses. Seejärel käisime väikestele esinemas. Tehti ka plakateid prügi taaskasutamise teemadel. Need tulid väga ilusad. Kiidan neid kes tegid. Lõpuks õppisime, kuidas saab oma vanadest kontrolltöödest ilusaid pabereid teha, selle asemel, et neid prügikasti visata.

Karl Markus:
Koolis toimus meil jäätme tekke vähendamise nädal.Tegime ettekandeid, kahooti ja plakateid. Minu meelest oli see tore.

0 kommentaari:

Postita kommentaar