Meie klassis õpib 9 õpilast - 3 tüdrukut ja 6 poissi. Oleme üles kasvanud looduse keskel ja sellepärast on ka meie mõtteviis ja igapäevaelu üsna palju looduse poole kaldu.

esmaspäev, 3. september 2018

6. klassiväline lugemine

11:50 Posted by Sirje Lulla , , No comments
Sellel õppeaastal tuleb meil läbi lugeda 5 raamatut.

29. oktoobriks loeme läbi Jüri Tuuliku raamatu "Vares". Jüri Tuulik on eesti kirjanik, kes on sündinud Abrukal. Tema sulest sündinud raamat "Vares" viib meid tagasi Abrukale, kus me ka ise koos klassiga käisime.

07. jaanuariks tuleb meil läbi lugeda Mark Twaini "Tom Sawyer". Kus me saame tuttavaks poolenisti orvu Tomiga, kes on paras marakratt ja alati valmis vempudeks. Tegemist on erakordselt nutika noormehega, kes leiab alati lahenduse, et koolist poppi visata või mõnest tüütust kohustusest kõrvale hiilida.


04. märtsiks loeme me Antoine de Saint-Exupéry "Väikest printsi". Antoine de Saint-Exupéry-i on prantsuse kirjanik ja lennunduspioneer, kes kirjutas kujuntiterohke muinasjutu aasta enne oma surma. Raamat esitab sügavmõttelisi ja idealistlikke tähelepanekuid elu ja inimloomuse üle. Kutsub meid kaasa mõtleme üksinduse, sõpruse, armastuse ja kaotuse üle.


Neljandaks raamatuks saame valida ise täpselt sellise noorsooromaani, mis meid endid kõnetab. Ja selle peame olema läbi lugenud 29. aprilliks

6. klassi viimane raamat peab pärinema Jules Verne sulest ja see tuleb läbi lugeda suvel, siis kui õues pole midagi teha aga veel magama ka minna ei taha või kui õues sajab vihma. Valikus on meil järgmised raamatud:

  • "Kapten Granti lapsed"
  • "Saladuslik saar"
  • "20 000 ljööd vee all"
  • "Viieteistkümneaastane kapten"
  • "80 päevaga ümber maailma"


0 kommentaari:

Postita kommentaar