Meie klassis õpib 9 õpilast - 3 tüdrukut ja 6 poissi. Oleme üles kasvanud looduse keskel ja sellepärast on ka meie mõtteviis ja igapäevaelu üsna palju looduse poole kaldu.

esmaspäev, 28. november 2016

Söögimajad ja pesakastid

15:33 Posted by Sirje Lulla , , No comments
Eesti kõige linnusõbralikuma klassi konkurssi novembrikuu ülesanne oli lindude toidumaja meisterdamine. Kuna meil oli juba ökoloogia tunnist saadud pesakastide meisterdamise ülesanne pooleli, siis seega otsustasime kahest ülesandest ühe teha. Ja lasime poistel valmistada mõned lindude söögimajad (millest üks rändas meistrimehe koduhoovi) ja paar puhastatavat pesakasti.

Ülesande esimese poole teostasid poisid tööõpetuse tunnis.



Ülesande teise poole said tüdrukud lahendada. Nimelt pidid neiud välja arvestama, kus kohas oleks kõige parem toidumajad ning pesakastid panna. Nad pidid arvestama, et nad väga tihedalt ei saa ning samas silmailu ka endale ja koolikaaslastele oleks. Nii sai pandud üks söögimaja mini-arena lähedusse ning teine suure puu külge, mis jääb koolimaja tagumise ukse juurde. Kolmas valge iludus aga leidis oma koha noorel männipuul :)


Meie kaks sinitihastele mõeldud luksuskorterit sai pandud aga söökla taha hekki ning autoparkla juures olevale pooppuu külge. Mõlemad pesakastid on avatavad, et järgmisel talvel saaks pesakastid puhastada, sest ega tihastel ju ise koristada meeldi. Nüüd ei jää meil muud üle kui loota, et ikka sinitihased need pesakastid omaks võtaks.



Ülesande kõige lõbusam osa oli toidumajade üles panemine. Sest puu all seistes selgus, et me oleme veidike liiga lühikesed ning ilma redelita meil neid söögimaju üles panna ei õnnestu. Aga noh, kui pole redelit, siis tuleb võtta klassi kõige kergem poiss ning talle lihtsalt "pätti" teha.


Kõige lõpuks sai igasse söögimajja ka natuke toitu pandud. Ja arvestades, et ilmad veel väga soojad, siis suhteliselt mõistlikult vähe.

 

Meie tegemistes sai kokku pandud ka väikene lõbus videoke. Head vaatamist!

0 kommentaari:

Postita kommentaar